Mijn zus Marieke is momenteel op zoek naar een te gekke baan in Apeldoorn. Op LinkedIn schreef ze een prachtige blog die ik jullie niet wil onthouden.

^Sander

Uiteraard even een disclaimer: in dit artikel generaliseren we ontzettend. Ondanks de titel willen we niet suggereren dat moeders beter zijn dan vrouwen die nog nooit kinderen hebben gekregen, maar we willen wél de voordelen benoemen van het aannemen van moeders. Dit omdat vaak toch gedacht wordt dat het vooral lastig is om een vrouw aan te nemen die zwanger wordt, met verlof gaat en vaak met snotterige kinderen thuis zou moeten zitten. Neem het dus met een korreltje zout!

1. Moeders zijn gemotiveerd

Het is niet zo dat kinderloze vrouwen niet gemotiveerd of ambitieus zouden zijn, integendeel, maar vrouwen die kinderen hebben, hebben een éxtra stok achter de deur om een goed voorbeeld te zijn voor hun kroost én moeten wel financieel stabiel zijn om voor hun kinderen te zorgen. Reken er als werknemer dus maar op dat moeders hun uiterste best zullen doen!

2. Ze zien werk als een uitje

Moeders slepen zichzelf niet zuchtend naar kantoor, na een vrij weekend. Ze hebben genoten van hun kinderen en zijn op maandagochtend weer heel erg toe aan wat me-time. Warme koffie, een gesprekje met andere volwassenen en persoonlijke uitdaging. Ik ken geen moeder die niet staat te trappelen om weer aan het werk te gaan!

3. Ze bewijzen anderen graag van het tegendeel

Sommige werkgevers zijn huiverig voor het aannemen van moeders, omdat ze bang zijn dat ze zich vaak ziek zullen melden om hun kinderen. Onzin! Moeders wringen zich namelijk in allerlei bochten om alles zo goed mogelijk aan te pakken. Ze zorgen uiteraard voor hun kinderen, maar willen ook absoluut niet dat iemand anders daar ‘last’ van zou hebben. Reken er maar op dat een moeder er alles aan zou doen om niemand tot last te zijn en haar werk keurig op tijd op te leveren!

4. Moeders zijn bikkels!

Wederom absoluut niet ten nadele van vrouwen die geen kinderen hebben gekregen, maar als je moeder bent, heb je écht geleerd hoe het is om je volledig te geven aan de zorg voor iemand anders. Als je een bevalling hebt doorgemaakt en/of nachtenlang je eigen behoeftes opzij heb gezet om met een verdrietig kind rond te sjouwen, weet je pas écht wat doorzetten is.

5. Moms get shit done

Amerikaanse komiek Louis C.K. zei eens: ‘Moms get shit done!’ En zo is het. Of het linksom of rechtsom moet: moeders zorgen gewoon dat het gebeurt. Ze weten van aanpakken, doorzetten en zijn een ster in het bedenken van creatieve oplossingen om zoveel mogelijk gedaan te krijgen in zo min mogelijk tijd. Thuis doen ze immers niet anders.

Heb jij ooit problemen ervaren met het zoeken naar een baan, omdat je moeder bent?