Heb jij een smartphone, maar geen baan? Sla dan je slag op 22 november tijdens de nationale online banendag! Met het UWV als kartrekker staat de hele dag in het teken van online werk zoeken én vinden. Je vindt jouw perfecte werkgever of werknemer met de hashtag #JouwBaan. Dat het werkt, staat buiten kijf! Twee Tilburgse ondernemers verbinden werkzoekenden en werkgevers.

Corné Janssen van Step2Go helpt werkgevers en werkzoekenden in de zoektocht naar de beste talenten. En natuurlijk werkzoekenden aan de juiste baan: “Wij geloven enorm in de online zichtbaarheid, voor werkgevers én werkzoekenden. Solliciteren via Social Media brengt je meteen in contact met de werkgever van je dromen of met de recruiter die jou kan matchen met het juiste bedrijf. En voor werkgevers is het naast LinkedIn en vacaturebanken de snelste manier om via een persoonlijk bericht in contact te komen met kandidaten.”

Het werkt!
Sander Oord (eigenaar van SOEQ) ondervond aan den lijve dat zijn zoektocht op Twitter naar een baan in een stroomversnelling kwam. Drie jaar geleden was hij actief op zoek naar een baan. Hij wist zich te onderscheiden van alle andere banenzoekers en werd uiteindelijk door Step2Go benaderd om voor hen te komen werken. Zogezegd, zo gedaan. Sander heeft inmiddels zijn eigen bedrijf, hij onderhoudt Social Media voor bedrijven, maar hij zet zich nu graag samen met Step2Go in om iedereen op te roepen mee te doen. “Ik ben ervan overtuigd dat het werkt om jezelf via Social Media te presenteren. Ik heb het zowel als werkzoekende als marketingrecruiter ervaren. Social Media werkt écht. Doen dus!”

Werkzoekend? Tips en tricks voor 22 november
Als werkzoekende zorg je ervoor dat je berichten op Social Media op zijn minst jouw naam bevat. Klinkt logisch. Werk met de juiste hashtags. Bijvoorbeeld #accountmanager. Ook dat klinkt nog logisch. Maar wat je zeker niet mag vergeten: vernoem de regio waarin je een baan zoekt, bijvoorbeeld #Tilburg en #Brabant. Een foto van jezelf is onontbeerlijk, net als je online cv. Linken bijvoorbeeld naar je LinkedInprofiel. Maak je contactgegevens op LinkedIn zichtbaar en zorg voor een overzichtelijk profiel. En last but not least: zet #JouwBaan niet alleen op Twitter in, maar gebruik ook Facebook en Instagram. Wees origineel, je hebt maar 140 tekens om je op Twitter te profileren, zorg dat je opvalt!

Op zoek naar een kandidaat?
Dan deel je met #JouwBaan op 22 november unieke content op verschillende kanalen. Deel je vacatures op je bedrijfspagina van LinkedIn, op Twitter, Facebook en Instagram en vraag vooral je eerstelijns connecties om jouw berichten te delen. Hoe meer bereik, hoe beter! Gebruik de zoekbalken om potentiële kandidaten te vinden die berichten hebben geplaatst. Draag uit waar jouw organisatie uniek in is en zorg ervoor dat de vacatures ook goed zichtbaar zijn op je website. Voor je het weet zit je met de beste kandidaat om tafel!