In 3 stappen de goddelijkste pannenkoeken

Vandaag is het weer nationale pannenkoekendag en zoals jullie ondertussen van mij weten…  #pannenkoeken! Ik heb een basisrecept voor onze alledaagse doodgewone, maar oh zo lekkere, Hollandse pannenkoeken. Als ik dan samen met vrouw-, zoon- en dochterlief op de maandagavond snel een pannenkoek op tafel wil krijgen, grijp ik naar dit recept. Dit recept deel ik vandaag met jou. Het beslag heb je in vijf minuten klaar.

Zelf toevoegen:

* 250 gram bloem
* 2 grote eieren (of 3 kleintjes)
* 1 mespunt zout
* 1 eetlepel zelfgemaakte vanillesuiker (of 1 zakje vanillesuiker)
* 500 ml melk
* 2 à 3 eetlepels gesmolten boter (vloeibare boter kan ook)
* zonnebloemolie voor het bakken

Stap 1
Zeef de bloem in een beslagkom. Voeg de zout en de vanillesuiker toe. Meng dit met een vork.

Doe de eieren erbij en ongeveer 100 ml van de melk.

Roer goed tot met een vork door tot alle natte ingrediënten goed zijn opgenomen.
Door eerst dit kleine beetje melk erbij te doen voorkom je dat je beslag gaat klonteren.

Stap 2
Voeg nu de gesmolten boter toe. De boter voorkomt dat je pannenkoeken straks breken bij het bakken. Je hebt dan ook minder olie nodig bij het bakken. Meng de gesmolten boter door het beslag. Voeg tot slot al roerend met een garde de rest van de melk door het beslag. Blijf kloppen tot je een mooi glad en klontervrij beslag hebt.

Stap 3
Bak de pannenkoeken. Zorg ervoor, dat je pan goed heet is. Doe een klein scheutje olie in de pan. Ik gebruik een stuk keukenpapier of een siliconen bakkwast om de olie goed in de pan te verdelen.

Het resultaat
Heerlijke zelfgebakken pannenkoeken zonder pakje!

Tip van Oma Oord

Als je een spekpannenkoek wilt, dan doe je eerst de plakjes spek in de pan, daarna giet je het beslag in de pan.

Genieten maar!

By | 2017-03-24T11:58:05+00:00 24 maart 2017|Tags: , , |

About the Author:

Bouwjaar 1985. Bakt de goddelijkste pannenkoeken van de hele wereld. Ideeën-generator. Facebookt, Instagramt en gebruikt Twitter vooral voor de laatste roddels en kletspraat. Heeft altijd honger. Is ondernemer bij SOEQ in Tilburg. Studeert niet in Brabant. Is vrijwilliger bij Stichting Hartekind en het Ronald McDonald Huis Midden-West Brabant. Houdt van films. Geen sportfreak, maar fietst redelijk hard. Rookt niet, maar drinkt wel. Woont in Tilburg. Volgt iets te fanatiek Flikken Rotterdam! Is een ochtendmens. Is 's avonds ook een mens. Houdt wel van een feestje. Heeft stiekem een diep verlangen om CliniClown te worden. Is vrolijk in extreme. Heeft knotsgekke vrienden. Loopt graag met de hond over het strand. Moet eerst een hond kopen om er mee over het strand te lopen. Is overenthousiast.