Facebook test een nieuwe lay-out voor Facebook Stories, voor het geval je ze vergeten was, ze zijn er! Facebook probeert al een tijdje het formaat van Facebook Stories door onze strot te drukken. Instagram Stories zijn een succes, toch? Ja, dat zijn ze! Dus waarom kunnen Facebook Stories niet hetzelfde zijn? Hoe dan ook, Facebook is een nieuwe lay-out aan het testen voor de Facebook Stories waardoor er zes (6!!) stuks boven je nieuwsfeed komen te staan. Maar dat is niet alles, want je kunt er ook doorheen bladeren, wat betekent dat er drie pagina’s van elk zes verhalen zijn. Wij laten je de rekensom zelf doen.

We zullen je ook laten raden wat het eerste is dat je hele scherm in beslag neemt wanneer je de Facebook-app opent. Op dit moment telden wij 40 Facebookverhalen op onze lay-out met één regel, dus we vermoeden dat de test minder verhalen bevat. Zullen het er 6 zijn? We weten het gewoon nog niet. De test werd gespot door Guillaume Baratte, die het deze week deelde met Matt Navarra.

Facebook wil klaarblijkelijk dat Facebook Stories het toekomstige posting-formaat wordt voor ons allemaal. Daar is geen twijfel over mogelijk. En ondanks al het klagen, kijkend naar de cijfers (die, om eerlijk te zijn, NIET teleurstellend zijn), doen Facebook Stories en Messenger Stories (voorheen Messenger Day) het samen vrij goed. Facebook heeft aangekondigd dat de twee formaten meer dan 300 miljoen dagelijkse actieve gebruikers heeft en Instagramverhalen hebben er 400 miljoen. Maar Facebook wil heel graag dat we ook Facebook Stories gaan gebruiken.

Dus, of je wilt of niet. Facebook gaat dit mogelijk maken. Maar wat kunnen ze anders? Nou, ten eerste kunnen ze met Facebook Stories je gaan dwingen om de conversaties aan te gaan met je achterban, in plaats van via je nieuwsfeed. Dat heeft weer te maken met het Facebook Algoritme. En dat is precies wat er gaat gebeuren, let op onze woorden!

Je er tegen verzetten is zinloos!